Ons klimaat. Verandering door het broeikaseffect

slide-ons-klimaat

Het klimaat op aarde verandert. Dat merken we nu al aan het weer dat steeds grilliger wordt. De winters zijn natter, de zomers zijn droger, er vallen meer zware regenbuien en hittegolven komen vaker voor. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat deze verandering van het klimaat komt door het broeikaseffect; door de hoeveelheid broeikasgassen zoals koolstofdioxide (CO2) in de lucht. Meer weten? Bestel (gratis) het boekje ‘Ons Klimaat’ en/of nodig een Milieuvoorlichter uit voor een gastles over klimaat. Op deze websites vindt je ook filmpjes en muziekvideoclips/raps over klimaat.

Powerpoint presentatie: Ons Klimaat

Muziekclip van de rap ´zo kunnen we niet langer verder gaan´: