Ieders lucht. Welke stoffen zitten er in de lucht?

slide-ieders-lucht
De luchtkwaliteit is de laatste jaren erg in het nieuws. Dit komt omdat de lucht op veel plaatsen in Nederland leidt tot gezondheidsproblemen. Maar ook het bouwen van nieuwe woonwijken of snelwegen komt soms onder druk te staan omdat de luchtkwaliteit ‘boven de norm’ zit. Wat is er eigenlijk aan de hand? Wat is ‘de norm’? Welke stoffen zitten er in de lucht? Wie of wat veroorzaakt de slechte luchtkwaliteit en wat zijn de gevolgen? Bestel (gratis) het boekje ‘Ieders Lucht’ of nodig een Milieuvoorlichter uit voor een gastles over luchtkwaliteit. Op deze websites vindt je ook filmpjes en muziekvideoclips over luchtkwaliteit van de jongeren TV uitzendingen FLEX M.

PowerPoint: Luchtkwaliteit

Muziekclip ‘Rotterdam heeft schone lucht nodig’ van rapper ‘C1000’