Green Canteen ook bij jouw op school?

Green Canteen is een vakoverstijgend lesprogramma van Jongeren Milieu Actief, waarbij scholieren gaan kijken waar het eten in hun eigen kantine vandaan komt. Want wat eet je nou eigenlijk en hoe duurzaam is het product voor mens, dier en milieu?

Met gastlessen, excursies en een lessenserie doen scholieren onderzoek naar de herkomst van voedsel. In verschillende teams (journalisten, activisten, debaters, filmcrew en masterchefs) gaan leerlingen op een creatieve manier met deze vragen aan de slag. Dit alles met het ultieme doel de schoolkantine duurzamer te maken.

Green Canteen is een vakoverstijgend programma, maar vindt ook bij uitstek aansluiting bij de vakken maatschappijleer en biologie. Hiernaast is Green Canteen ook in te zetten in een projectweek. Het lespakket is flexibel in te passen naar gelang de mogelijkheden en wensen van de school en kan zowel binnen een korter als langer tijdsbestek plaatsvinden.

Al 30 scholen in Nederland hebben zich ingezet voor Green Canteen, maar dat moeten er nog veel meer worden! Bekijk hier de resultaten van de deelgenomen scholen.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan contact op met het Team Educatie van JMA via info@jma.org

Voor een goede algemene indruk van Green Canteen, bekijk onderstaande trailer filmpjes.

Green Canteen, de schoolkantine van de toekomst from Tim Klaasse.

Trailerfilm from Ellard Vasen.

Social media

Twitter mee of like JMA via Facebook page.